Ankara Eryaman Anaokulu ve Kreş ve Okul Öncesi Eğitim

Anaokuluna Hazırlık Neden Önemlidir?

Anaokulu, çocuğun örgün eğitimine başladığını gösterir. Bir çocuğun ilk okul deneyimleri, yaşamın geri Ankara Anaokulu kalanında başkalarıyla ilişkisini etkileyebilir. Örneğin, bu aşamadaki başarı veya başarısızlık, çocuğun refahını, özgüvenini Anaokulu ve motivasyonunu etkileyebilir. Sonuç olarak, çocuğunuz okula başladığında sınıfta öğrenmeye ve ders etkinliklerine katılmaya hazır olduğundan emin olmak önemlidir. Kreş

Çocuğumun Anaokuluna Hazır Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?

Çoğu anaokulu veya kreşler uygunluğu belirlemek için çocuğun yaşı göz önünde bulundurulur. Tipik olarak, bir çocuk Eryaman Anaokulu anaokuluna girmeden önce en az 3 yaşında olmalıdır. Bununla birlikte, yaş, bir çocuğun anaokuluna hazır olduğunu ölçmenin tek yolu değildir.

Çocuğunuzun anaokuluna hazır olup olmadığını belirlemeye çalışırken, belirli becerileri yapabiliyor olması konusunda endişelenmeyin. Bunun yerine, öğrenmeye hazır olduğunu düşünün. Çocuğunuz ne kadar iyi iletişim kurabiliyor ve dinleyebiliyor? Çocuğunuz diğer çocuklarla ve yetişkinlerle iyi geçinir mi? Kendi sezginizi bir ebeveyn olarak kullanın ve çocuğunuzun gelişimi ve okula hazırlığı hakkında yararlı, nesnel bilgiler için çocuğunuzun doktoruna, okul öncesi öğretmenine veya bakıcısına danışabilirsiniz.

Bazı okulların, aynı yaştaki diğer çocuklara göre yeteneklerini değerlendirmek için çocuklardan öğretmen tarafından idare edilen bir anaokulu hazırlık sınavına girmeleri gerekebilir. Tüm eğitimciler anaokulu öğrencileri için bu bireysel, sınıf içi hazırlık testlerinin zaman ve kaynakların uygun bir kullanımı olduğuna inanmamaktadır.